fbpx

Nieuws

80 klanten in 1 campagne

De klantvraag

Een nieuwe klant van de IJsmannetjes is een grote verhuurder van zakelijk onroerend goed. Men had het plan opgevat om de huurders van alle panden deze zomer op een ijsje te tracteren. In totaal betrof het zo'n dikke 80 panden, verspreid over Zuid- en West-Nederland (van Amsterdam tot  Born). De klant kwam bij de IJsmannetjes met de vraag of wij dit konden.

Een paar jaar geleden zouden we dit hebben afgeslagen, maar nu kunnen we dit soort grote campagnes aan, hoewel het aantal locaties hier wel vele malen groter was dan de grootste campagne waar wij ooit aan mee hebben gewerkt.

Planning

Maar alles draait om een goede planning. Van onze klant kregen we alle adressen en het aantal medewerkers van de huurders. Via Google Maps en Streetview konde we alle locaties op een kaart zetten en op basis daarvan exact bepalen welke panden we op 1 dag konden combineren. Per dag maakten we dan weer een schema van de tijden waarop we bij ieder pand aan de deur zouden staan met onze ijscofiets. En zelf precies waar we zouden staan. En op zo'n manier dat er ook buffer in de planning zat voor eventuele tegenvallers en reistijden. De klant zorgde er dan weer voor dat die planning werdt gecommuniceerd met de betreffende huurders.

Resultaat

En zo waren we in staat om alle panden langs te gaan in slechts 10 dagen, waarbij we tussen de 3 en de 15 panden per dag bezochten. Natuurlijk kwamen we wel wat verrassingen tegen (panden waar veel meer mensen werken dan verwacht, of panden waar het bericht niet was doorgekomen). Maar in overleg met onze klant en wat creativiteit aan onze zijde, hebben we iedereen van een schepijsje kunnen voorzien. En de reacties waren zonder uitzondering positief; zowel op onze fraaie ijscofietsen als op de smaak van ons schepijs.