fbpx

Nieuws

De bijzonderste locatie: de uitslaapzaal van een ziekenhuis

Vandaag de laatste grote opdracht van het seizoen uitgevoerd. Op een wel heel bijzonder locatie.

Lees meer

Scheprecord van 2020 eindelijk verbroken

5400 bolletjes ijs in 3 uur tijd bij IVO Scholengemeenschap in Deurne.

Lees meer

In-store campagne voor Lingumelt

Met speciaal bedrukte ijsbekers en speciaal beplakte ijskarren.

Lees meer

De IJsmannetjes bezoeken 15 zakelijke klanten op 1 dag

Steeds grotere klanten weten De IJsmannetjes te vinden voor hun marketingacties...

Lees meer

Duits weekend

Ook Duitse klanten beginnen de IJsmannetjes te ontdekken.

Lees meer

Welkomsactie bij de Hogeschool HAS in Venlo

De Ijsmannetjes bij de HAS in Venlo

Deze week staan we 3 dagen bij de HAS in Venlo. Deze vestiging is een onderdeel van de HAS in Den Bosch. In Venlo zijn ongeveer 600 studenten ingeschreven.

Bij de start van het nieuwe schooljaar wilde de school iets leuk doen voor haar studenten, in de vorm van een gratijs ijsje van De IJsmannetjes.

De eerste dag werd het ons heel erg gemakkelijk gemaakt. Een van de leden van het College van Bestuur van de HAS, Erwin van Geenen, was in Venlo en wilde graag zelf de ijsjes aan de studenten uitdelen. Iets wat veel studenten naar de ijskar trok.

De HAS in Venlo kwam bij ons over als een heel relaxte school. Het is een kleine vestiging waar veel mensen elkaar kennen. En het gebouw zit midden in de stad, wat het ook heel leuk maakt. En de tijd dat de HAS er alleen voor zonen van boeren en tuinders was, is ook al heel lang voorbij. Er is tegenwoordig een heel breed aanbod van voedingsgerelateerde opleidingen. En vrouwelijke studenten lijken in de meerderheid.

 

Eerste opdracht bij Duitse zorginstelling

Eerste opdracht bij Duitse zorginstelling

In Nederland hebben De IJsmannetjes al heel vaak opdrachten in zorginstellingen. Maar nog nooit in Duitsland. Tot nu toe!

Lees meer

Zelfs honden

Zelfs honden houden van het schepijs van De IJsmannetjes. In dit geval ons boerenvanille.

Zelfs honden houden van het schepijs van De IJsmannetjes. In dit geval ons boerenvanille.

Demontabele ijskar voor zorginstellingen

Demontabele ijskar voor zorginstellingen

Met name voor zorginstellingen hebben De IJsmannetjes een unieke nieuwe demontabele ijskar ontwikkeld voor binnengebruik.

Lees meer

IJskarservice speciaal voor zorginstellingen

IJskarservice speciaal voor zorginstellingen

Speciaal voor zorginstellingen hebben De IJsmannetjes een ijskarservice ontwikkeld die het uitdelen van schepijs mogelijk maakt met maximale veiligheid.

Lees meer

Onderhoud is weer gestart

Onderhoud aan ijscofiets

Onze ijskarren krijgen het in het seizoen vaak flink te verduren. Vooral de Fries en de Belg zijn al meer dan 50 jaar oud: zaak dus om ze na het seizoen eens goed te verzorgen zodat ze nog jaren mee kunnen.

Lees meer

VVV Kids Clinic

VVV Kids Clinic

 

Op 15 oktober 2019 organiseerde VVV-Venlo een Kids Clinic voor de kinderen van de sponsors. Een leuk festijn waar zo'n kleine 100 kinderen een middag allerlei voetbalspellen spelen met de spelers van het eerste van VVV.

VVV had de IJsmannetjes gevraagd of ze misschien met een ijskar ijsjes konden serveren voor na de spellen. In ruil voor een paar kaartjes. Uiteraard hebben we daar gehoor aan gegeven en hebben we weer een hele groep kinderen blij kunnen maken.

De IJsmannetjes op IVO Top D toernooi

De IJsmannetjes op IVO Top D toernooi

IVO oganiseert jaarlijks het IVO top-D toernooi, waarin de D-jeugd van alerlei bekende clubs 2 dagen tegen elkaar spelen. Dit jaar bijvoorbeeld VVV-Venlo, Ado, Sparta, Willem2, Borrussia Dortmund, Leicester City en nog veel meer. Vorig jaar hebben we er ook gestaan.  Het is een heel leuk toernooi waarbij je o.a. hele teams aan het einde van de dag langs ziet komen bij onze ijskar. Maar ook  een toernooi waarbij we altijd goed samenwerken met de organisatie.

Lees meer

"Studiereis" naar Dubai

"Studiereis"  naar Dubai

Afgelopen maand zijn we met de familie een weekje naar Dubai geweest. Uiteraard hebben we daar ook uitgebreid gekeken naar het lokale ijswezen. Naast het feit dat ijs er erg duur was, was het meest speciale dat men er ijs had van kamelenmelk. Helaas hebben we het niet kunnen proeven.

Daarnaast kwamen we ook een paar echt Turkse  ijscomannen tegen die een hele show maken van het scheppen en uitreiken van een ijsje. Wel heel duur: 8 Euro voor 2 grote bollen.

De IJsmannetjes op Sigep 2019

De IJsmannetjes op Sigep 2019

De SIGEP is de grootste vakbeurs ter wereld op het gebied van ijs en ijsbereiding. Dit jaar werd hij van 18-22 januari gehouden in Rimini (Italië). De IJsmannetjes hadden al lang op hun bucketlist staan om er eens heen te gaan, en dit jaar kwam het er van. Rimini is meer dan 1200 kilometer. En omdat we met de Flixbus gingen, was het een reis van ongeveer 24 uur.

Lees meer

80 klanten in 1 campagne

En nieuwe klant vroeg of wij 80 panden verspreid over half Nederland van schepijs konden voorzien

Lees meer

Werkgebied van de IJsmannetjes

Het werkgebied van de IJsmannetjes in 1 oogopslag

Lees meer

Duitse scholen weten De IJsmannetjes te vinden

Dit jaar weten ook veel Duitse scholen ons te vinden.

Lees meer

Berden Voorjaarsloop 2022

Afgelopen weekend waren de IJsmannetjes actief bij de Berden Voorjaarsloop.

Lees meer

De IJsmannetjes bij de nieuwste winkel van EP Tummers

De IJsmannetjes in aktie bij EP Tummers

Afgelopen weekend hebben De IJsmannetjes 3 dagen bij de nieuwe megastore van EP Tummers op het retailpark in Sittard-Geleen gestaan. Een geweldig mooie electronicawinkel die van binnen heel mooi en warm is ingericht.

Bezoekers van de megastore werden getracteerd op allerlei hapjes en kregen ook een bon om buiten een lekker ijsje te halen. Wat de meesten dan ook deden.

Ook in Sittard-Geleen vielen de ijsjes van De IJsmannetjes goed in de smaak.

 

De IJsmannetjes in de nieuwe winkel van Mantel.com

De IJsmannetjes in de nieuwe winkel van Mantel.com

De IJsmannetjes in de nieuwe mega fietsenwinkel van Mantel.com in Rotterdam

Lees meer

Eerste gebruik van de demontabele ijskar

Eerste gebruik van de demontabele ijskar

Afgelopen week hebben we voor het eerst onze nieuwe demontabele ijskar kunnen gebruiken.

Lees meer

Vandaag de meest veraf gelegen klant ooit bezocht

Delfzijl, Groningen en Emmen

Vandaag zijn we met onze ijsscooter helemaal naar Delfzijl, Groningen en Emmen geweest om ijs te scheppen.

Lees meer

De IJsmannetjes in de nieuwste videoclip van Stef Ekkel

De IJsmannetjes in de nieuwste videoclip van Stef Ekkel

Omdat er weinig ijsmannen zijn met zulke mooie oude ijscokarren als die van De IJsmannetjes, worden we met enige regelmaat gevraagd om mee te werken aan videoclips die over ijs of over zomer gaan.

Lees meer

Schepijs voor de Venlose Voedselbank

Schepijs voor de Venlose Voedselbank

Aan het einde van het seizoen hebben De IJsmannetjes vaak nog een hoeveelheid schepijs over. Het is nu eenmaal niet mogelijk om helemaal precies in te schatten hoeveel ijs er nog nodig is voor de laatste opdrachten.

Lees meer

Nieuw scheprecord bij de Zuyderland ziekenhuizen

Nieuw scheprecord bij de Zuyderland ziekenhuizen

Vaatchirurg in opleiding Chun Yu Wong won eerder dit jaar een interne prijs bij het Zuyderland Medisch Centrum. Hij besloot het geldbedrag dat hij gewonnen had te gebruiken om alle medewerkers en alle patienten te trakteren op ijs.

Lees meer

Wandele naor Schandele

Wandele naor Schandele

Net zoals vorige jaren stonden we weer bij de bekende wandeltocht "Wandele naor Schandele" in Velden. Na het matige weer dat we het grootste deel van Mei hebben gehad, was het dit weekend schitterend zonnig en warm. We hebben alle wandelaars van de 16 en 24 kilometer langs zien komen en de mensen genoten van het schitterende weer en de mooie natuur van Schandele. En wat smaakt er bij zulk weer beter dan een heerlijk schepijsje?

Interactieve Doe- en Beleefdag in het Maastricht UMC+

Interactieve Doe- en Beleefdag in het Maastricht UMC+

Net als vorig jaar mochten we dit jaar weer helpen bij de Doe- en Beleefdag van het Universitair Medisch centrum  Maastricht. Ook dit keer weer met speciale gezonde groenteijssmaken. Speciaal gemaakt door onze eigen ijsmaker.

 

Klantenactie voor de Industry bioscoop in Cuijk

Dit jaar hebben ook weer een hele reeks klanten geholpen bij hun marketingacties. Vandaag de Industry Servicebioscoop in Cuijk. Zij deelden kortingsbonnen uit bij de locale Jumbo supermarkt. En als extraatje kregen de mensen op vertoon van de kortingsbon ook nog een lekker schepijsje.

Dankbare klanten in een Duits verzorgingshuis

In Nederland komen de IJsmannetjes al heel veel bij verzorgingshuizen en zorginstellingen. Maar het laatste jaar krijgen we ook meer bekendheid in Duitsland.

Recentelijk waren we voor de 2e keer in het Hewag Seniorenstift in Duisburg. Daar hebben we onder andere met onze draagbare ijscokist ook de bedlegerige bewoners bezocht.

De bewoners waren zo te spreken over de ijscoman dat zij ons een kadootje na stuurden: een zelfgemaakte teddybeer.

Dat gebaar werd door ons zeer gewaardeerd.

Een Belgische dag

 

De IJsmannetjes doen relatief weinig opdrachten in België. Maar afgelopen weekend hadden we een echte Belgische dag.

 

 

 

Een van onze karren stond op de binnenplaats van De Merode Intereur in Lanaken. De Merode organiseert 2 keer per jaar een open dag voor al haar klanten, en deze keer hadden ze er voor het eerst een ijskar bij. Het ijs viel erg in de maak: zeker 80% van alle bezoekers heeft een ijsje op. Hier zie je onze kar net voordat de eerste bezoekers arriveerden.

 

 

Tegelijkertijd stond een andere kar in De Doolhof in Tegelen. Daar trad de bekende groep K3 op. Met uiteraard heel veel jonge bezoekertjes.

Op bezoek bij de miljoenenlijn op station Simpelveld

Op 1e Paasdag hebben we mogen scheppen bij de Miljoenenlijn in het Zuid-Limburgse Heuvelland. Het is een van de 2 plekken in Nederland waar je nog met een echte stoomtrein kunt rijden. Een aanrader voor als je een leuk uitje zoekt.

We hadden er een mooi plek op perron 1 en hebben de hele middag kunnen kijken naar stoomlokomotieven en gerestaureerde oude wagons.

 

Zorginstellingrecord: 3 op 1 middag

Zorginstellingrecord: 3 op 1 middag

Vandaag hadden we een nieuw recordje. Vanmiddag waren we bij 3 zorginstellingen tegelijkertijd aktief

Lees meer

Nieuw scheprecord bij de kas

Nieuw scheprecord bij de kas

Maar liefst 140 bollen ijs in 20 minuten bij een grote kwekerij in Venlo.

Lees meer

Italiaans parlement wil kwaliteit van schepijs gaan vastleggen

Italiaans parlement wil kwaliteit van schepijs gaan vastleggen

Het Italiaanse parlement wil de maximale hoeveelheid lucht in schepijs vast gaan leggen. Om zo ambachtelijk ijs te onderschieden van industrieel ijs.

Lees meer

Nieuw scheprecord voor De IJsmannetjes

Op 7 juli hebben we bij het Blariacumcollege in Blerick een nieuw scheprecord gevestigd van 3800 bollen ijs in één opdracht.

Op 7 juli hebben we bij het Blariacumcollege in Blerick een nieuw scheprecord gevestigd van 3800 bollen ijs in één opdracht.

Lees meer

Eerste rit van het seizoen

Eerste rit van het seizoen

Het is dit jaar een vreemde start van het ijsseizoen. Terecht zijn particulieren en bedrijven met belangrijkere zaken bezig dan het inhuren van een ijscoman.

Lees meer

De IJsmannetjes op het personeelsfeest van zorggroep Envida

De IJsmannetjes op het personeelsfeest van zorggroep Envida

Eigenlijk al buiten het seizoen kregen we nog de aanvraag om over een week op het personeelsfeest van Zorggroep Envida ijs te komen scheppen voor 1500 gasten. En omdat men dit binnen een periode van anderhalf uur wilde, moesten wij daarvoor 3 ijskarren  tegelijk inzetten om de schepcapaciteit te hebben.

Op lokatie (het MECC in Maastricht) bleken we in de feestzaal zelf te staan, waar het feest al in volle gang was. Het moet gezegd worden dat het een heel leuk feestje was met een heel goede band.

Tegoedbon voor een bezoek van De IJsmannetjes

Tegoedbon voor een bezoek van De IJsmannetjes

Een van onze klanten wilde één van haar klanten een origineel cadeau geven en bedacht toen dat een bezoek van een ijscoman wel iets leuks zou zijn. Zeker in de warme zomer. Op hun verzoek hebben we een tegoedbon gemaakt die zij aan hun klant konden geven.

Een heel eenvoudig idee, maar tegelijkertijd ook heel origineel. Op de tegoedbon is ook ruimte voor het logo van het bedrijf dat het cadeau geeft en het logo van het bedrijf dat de tegoedbon ontvangt.

De IJsmannetjes op Canon Cutting Edge 2019

De IJsmannetjes op Canon Cutting Edge 2019

De afgelopen week mochten De IJsmannetjes 3 dagen in het Experience Center van Océ op het evenement  #CanonCuttingEdge 2019 staan. Vele honderden buitenlandse klanten kwamen daar kijken naar de nieuwste innovaties van dit oer-Venlose bedrijf. En klanten moet je zo goed mogelijk ontvangen met veel gastvrijheid en veel belevenis. Wij zijn trots dat wij daar met onze ijscofiets en ons schepijs een bijdrage aan hebben mogen leveren.

Lees meer

Eerste opdracht van het seizoen

Eerste opdracht van het seizoen

De eerste opdracht van dit seizoen hadden we al op zondag 27 Januari. En wel bij het prestigieuze jaarlijkse Grand Gala van de Patrons Cuisiniers, waar de gezamenlijke topkoks van de sterrenrestaurants in Nederland een groot diner verzorgen.

De koks van sterrenrestaurant Valuas hebben een van onze authentieke ijskarren gehuurd ter opluistering van het gala. Bovenstaand zie je de ijskar zoals hij op het gala stond.

 

De zijkant en de voorkant waren speciaal voor de gelegenheid beplakt in wit met het logo van de Patrons Cuisiniers.

 

 

  • 1
  • 2