Nieuws

Nieuwe auto voor de ijsmannetjes

Onze vertrouwde Citroen Nemo begon vorig jaar al een beetje te oud te worden. Ook voor langere reizen met een aanhanger met ijskar er achter, begon hij steeds oncomfortabeler te worden.  Afgelopen maanden hebben we hem daarom ingerolen voor een nieuwere, grotere bestelwagen, een Ford Transit Connect. De afgelopen week hebben we hem ook voorzien van nieuwe beplakking. Het is een wat strakkere beplakking dan bij de Nemo. Wij vinden hem heel mooi.

"Studiereis" naar Dubai

Afgelopen maand zijn we met de familie een weekje naar Dubai geweest. Uiteraard hebben we daar ook uitgebreid gekeken naar het lokale ijswezen. Naast het feit dat ijs er erg duur was, was het meest speciale dat men er ijs had van kamelenmelk. Helaas hebben we het niet kunnen proeven.

Daarnaast kwamen we ook een paar echt Turkse  ijscomannen tegen die een hele show maken van het scheppen en uitreiken van een ijsje. Wel heel duur: 8 Euro voor 2 grote bollen.

Nieuwe vriezers voor de IJsmannetjes

De afgelopen jaren hebben we geleidelijk allerlei vriezers bijgekocht om onze groei bij te benen. Maar omdat alle vreiekisten anders waren, werd het heel overzichtelijk. De afgelopen maand hebben we daarom 4 nieuwe vriezers gekocht bij onze vaste leverancies Goos Horeca. Het zijn vrieskasten die er voor zorgen dat we een beter overzicht houden en altijd het oudste ijs eerst gebruiken.

Iedere vriezer kan 40 bakken ijs bevatten. De 4 vriezers bij elkaar zijn goed voor 800 liter heerlijk schepijs waarmee we zo'n 8000 bollen ijs kunnen scheppen.

Drukste zakelijk evenementweekend ooit

Afgelopen weekend hadden we ons drukste weekend met zakelijke evenementen tot nu toe.

Autohaus Boden

Op zaterdag stonden wij 's avonds op het 25-jarige jubilieumfeest van Autohaus Boden in Essen. Als we de Duitse toespraken goed begrepen hebben, is Boden een groot autobedrijf met maar liefst 17 vestigingen. Uitzonderlijk is dat de eigenaar het bedrijf pas is gestart op zijn 61e. In totaal hadden hier zo'n 250 medewerkers met hun partners een heel leuke feestavond. Het was voor ons wel een zware avond, want het feest duurde tot 2 uur 's nachts; pas na 4 uur waren we weer thuis en afgeladen.

Amazon.de

De volgende ochtend om 9.30 uur moesten we alles al weer opgebouwd hebben op het terrein van het Duitse logistieke centrum van Amazon in Rheinberg. Amazon hield hier zijn jaarlijkse Sommerfest voor haar personeel met familie. Het feest was volledig in Western-stijl met bullriding, hoefijzerwerpen, westernshows en een serie foodtrucks. In totaal moesten we zo'n 1000 bezoekers van ijs voorzien. Voor de eerste keer hebben we onze IJsbeer meegenomen als "koelwagen" voor de ijsvoorraad: op deze manier konden we in één keer zo'n 240 liter ijs meenemen. Zoals gebruikelijk kregen we diverse complimenten voor de kwaliteit van ons schepijs.

De IJsmannetjes onderdeel van Havep Zomeraktie

Havep Workwear heeft deze zomer een heel leuke prijsvraagactie voor haar dealers. Onder de winnaars in Nederland en Belgie wordt wekelijks een bezoek van een stoere ijsquad verdeeld. En drie keer raden wie de ijsquad berijdt!

De IJsmannetjes bezoeken wekelijks de winnaars en delen daar overheerlijk schepijs uit, samen met de tijdelijke tattoo-stickers van Havep. En uiteraard is ons IJsmannetje gekleed in speciale werkkleding van Havep.

Havep positioneert zich in de markt als zijnde tegelijkertijd modieus en stoer. Een ijsquad past wel bij dat imago. Speciaal voor deze aktie hebben we de ijskar opnieuw beplakt met een ontwerp van Havep. De Marketing van Havep let daarbij op de details. Zo hebben ze ook onze ijssmaken hernoemd voor deze actie:

 

Een leuke blogpost over de aktie vind je ook op de site prettybusiness.nl maar ook op de social media paginas van verschillende Havep dealers, zoals hier b.v. die van Majestic:

Detacheerder Maandag deelt ijsjes uit op scholen in Breda

Voor detacheerder maandag zijn HBO studenten een belangrijke doelgroep. Om naamsbekendheid te vergroten en een sympathieke indruk te maken, huurde Maandag in Breda een ijskar van De IJsmannetjes in. 

Voor deze opdracht maakten wij een tijdelijke beplakking van de ijskar met het logo van Maandag. De beplakking is geprint door een Océ Colorwave printer op Tyvek. Het voordeel hiervan is dat een watervaste en scheurvaste beplakking wordt gemaakt. Uitstekend geschikt voor een korte opdracht.

Wandele naor Schandele

Net zoals vorige jaren stonden we weer bij de bekende wandeltocht "Wandele naor Schandele" in Velden. Na het matige weer dat we het grootste deel van Mei hebben gehad, was het dit weekend schitterend zonnig en warm. We hebben alle wandelaars van de 16 en 24 kilometer langs zien komen en de mensen genoten van het schitterende weer en de mooie natuur van Schandele. En wat smaakt er bij zulk weer beter dan een heerlijk schepijsje?

Interactieve Doe- en Beleefdag in het Maastricht UMC+

Net als vorig jaar mochten we dit jaar weer helpen bij de Doe- en Beleefdag van het Universitair Medisch centrum  Maastricht. Ook dit keer weer met speciale gezonde groenteijssmaken. Speciaal gemakt door onze eigen ijsmaker.

De IJsmannetjes op Sigep 2019

De SIGEP is de grootste vakbeurs ter wereld op het gebied van ijs en ijsbereiding. Dit jaar werd hij van 18-22 januari gehouden in Rimini (Italië). De IJsmannetjes hadden al lang op hun bucketlist staan om er eens heen te gaan, en dit jaar kwam het er van. Rimini is meer dan 1200 kilometer. En omdat we met de Flixbus gingen, was het een reis van ongeveer 24 uur.

De beurs was de moeite waard. Er komen in 5 dagen zo'n 200.000 bezoekers en alle nieuwe innovaties op ijsgebied zijn er te zien. We hadden wel verwacht meer Nederlandse ijsmakers of ijsverkopers tegen te ontmoeten, maar tot onze verbazing zijn we niemand tegen gekomen. Maar misschien was het daar ook wel te druk voor.

Het was een mooie ervaring en we hebben weer veel inspiratie opgedaan. Het nieuwe seizoen begint alweer te kriebelen.

 

 

IJskar van de IJsmannetjes in Duitse muziekvideo

Recentelijk werden we benaderd vanuit Duitsland voor het maken van een video. We dachten eerst dat het weer reclame was. Maar na doorvragen bleek het een Duitse band te zijn ("Nerd") die voor de video van hun nieuwe single een ijscofiets zochten. De nieuwe single heet toepasselijk "Eiscreamlady".

Medio september zijn ze bij ons langs geweest om de video op te nemen. Dat was een leuk om eens mee te maken. Begin oktober lieten ze ons weten dat de video op Youtube staat. Hij is echt heel leuk geworden:

De IJsmannetjes als Zomer-item op TV-zender L1

TV-zender L1 zocht een leuk Zomer-item en kwam daarbij uit bij De IJsmannetjes. Het resultaat is een heel leuk filmpje met De IJsmannetjes in hun bedrijfsruimte en bij een school in Roermond.

De IJsmannetjes op Canon Cutting Edge 2019

De afgelopen week mochten De IJsmannetjes 3 dagen in het Experience Center van Océ op het evenement  #CanonCuttingEdge 2019 staan. Vele honderden buitenlandse klanten kwamen daar kijken naar de nieuwste innovaties van dit oer-Venlose bedrijf. En klanten moet je zo goed mogelijk ontvangen met veel gastvrijheid en veel belevenis. Wij zijn trots dat wij daar met onze ijscofiets en ons schepijs een bijdrage aan hebben mogen leveren.

Hieronder nog een video van het evenement. Als je goed kijkt kun je ons op seconde 1:07 een heerlijk ijsje uit zien reiken!

 

 

Eerste opdracht van het seizoen

De eerste opdracht van dit seizoen hadden we al op zondag 27 Januari. En wel bij het prestigieuze jaarlijkse Grand Gala van de Patrons Cuisiniers, waar de gezamenlijke topkoks van de sterrenrestaurants in Nederland een groot diner verzorgen.

De koks van sterrenrestaurant Valuas hebben een van onze authentieke ijskarren gehuurd ter opluistering van het gala. Bovenstaand zie je de ijskar zoals hij op het gala stond.

 

De zijkant en de voorkant waren speciaal voor de gelegenheid beplakt in wit met het logo van de Patrons Cuisiniers.

 

 

Steve Jobs en ijs

Zelfs de beroemde Steve Jobs vond dat een ijscoman het ideale middel is om al je medewerkers of klanten gelukkig te maken.

Bruiloften in Duitsland

Bruiloften in Duitsland is dit jaar een van onze belangrijkste groeisegmenten.

Vanmiddag hadden we onze 15e bruiloft van dit jaar. Dit keer stonden we met onze IJsbeer bij de Katholische Kirche in Herongen. Net als bij de meeste bruiloften was het ook deze keer weer een plezier om ijs te scheppen. Duitsers zijn altijd heel beleeft en vriendelijk. Vaak proberen ze zelfs wat Nederlandse woordjes tegen ons. En allemaal vinden ze onze ijskarren heel leuk en het ijs heel lekker.

45 jarig bestaan Unisign

Zuid-Nederland zit vol met mooie industriële bedrijven die een belangrijke positie hebben op de wereldmarkt. Soms worden wij met onze ijscofietsen uitgenodigd op bedrijfsfeesten van dit soort bedrijven en hebben we de kans een kijkje binnen te werpen.

Vorige week mochten wij  (via Ria Joosten Catering) meewerken aan het 45-jarig bestaan van Unisign in Panningen. Een geweldig mooi bedrijf dat reusachtige verspanende machines maakt voor de produktie van b.v. treinen en windmolens. Een bedrijf waar Nederland trots op mag zijn.