Nieuws

Vandaag zijn we met onze ijsscooter helemaal naar Delfzijl, Groningen en Emmen geweest om ijs te scheppen.

Lees meer

Omdat er weinig ijsmannen zijn met zulke mooie oude ijscokarren als die van De IJsmannetjes, worden we met enige regelmaat gevraagd om mee te werken aan videoclips die over ijs of over zomer gaan.

Lees meer

Aan het einde van het seizoen hebben De IJsmannetjes vaak nog een hoeveelheid schepijs over. Het is nu eenmaal niet mogelijk om helemaal precies in te schatten hoeveel ijs er nog nodig is voor de laatste opdrachten.

Lees meer

Vaatchirurg in opleiding Chun Yu Wong won eerder dit jaar een interne prijs bij het Zuyderland Medisch Centrum. Hij besloot het geldbedrag dat hij gewonnen had te gebruiken om alle medewerkers en alle patienten te trakteren op ijs.

Lees meer

Net zoals vorige jaren stonden we weer bij de bekende wandeltocht "Wandele naor Schandele" in Velden. Na het matige weer dat we het grootste deel van Mei hebben gehad, was het dit weekend schitterend zonnig en warm. We hebben alle wandelaars van de 16 en 24 kilometer langs zien komen en de mensen genoten van het schitterende weer en de mooie natuur van Schandele. En wat smaakt er bij zulk weer beter dan een heerlijk schepijsje?

Net als vorig jaar mochten we dit jaar weer helpen bij de Doe- en Beleefdag van het Universitair Medisch centrum  Maastricht. Ook dit keer weer met speciale gezonde groenteijssmaken. Speciaal gemaakt door onze eigen ijsmaker.

 

Zelfs de beroemde Steve Jobs vond dat een ijscoman het ideale middel is om al je medewerkers of klanten gelukkig te maken.

Bruiloften in Duitsland is dit jaar een van onze belangrijkste groeisegmenten.

Vanmiddag hadden we onze 15e bruiloft van dit jaar. Dit keer stonden we met onze IJsbeer bij de Katholische Kirche in Herongen. Net als bij de meeste bruiloften was het ook deze keer weer een plezier om ijs te scheppen. Duitsers zijn altijd heel beleeft en vriendelijk. Vaak proberen ze zelfs wat Nederlandse woordjes tegen ons. En allemaal vinden ze onze ijskarren heel leuk en het ijs heel lekker.

Zuid-Nederland zit vol met mooie industriële bedrijven die een belangrijke positie hebben op de wereldmarkt. Soms worden wij met onze ijscofietsen uitgenodigd op bedrijfsfeesten van dit soort bedrijven en hebben we de kans een kijkje binnen te werpen.

Vorige week mochten wij  (via Ria Joosten Catering) meewerken aan het 45-jarig bestaan van Unisign in Panningen. Een geweldig mooi bedrijf dat reusachtige verspanende machines maakt voor de produktie van b.v. treinen en windmolens. Een bedrijf waar Nederland trots op mag zijn.

DON Opleidingen uit Naaldwijk  is een van de grootste rijscholen van Nederland. Deze week hebben zij een groot aantal leerlingen die examen doen. Om deze leerlingen te feliciteren met hun examen heeft DON onze nieuwste ijskar "De IJsbeer" gehuurd om de leerlingen te tracteren op een lekker ijsje. Zoals je kunt zien past het blauw van hun logo ook mooi bij de blauwe strepen van onze ijskar.

Voordeel van "De IJsbeer"is dat de kar eenvoudig te transporteren is omdat hij gewoon als aanhanger achter een auto kan. En omdat hij een electrische koeling heeft kun je het ijs er ook 's nachts in bewaren.

Vanwege het mooie weer waren we vandaag in 2 plaatsen aktief: Venlo en Maastricht. In Venlo hadden we een bedrijfsbezoek bij een vaste klanten: Adex. Het was warm, dus  de bolletjes ijs gingen er bij de medewerkers in als koek. Een van hen zorgde er vandaag voor dat het record aantal bolletjes dat De IJsmannetjes ooit voor één persoon hebben geschept, werd verbroken. Hij vond het ijs zo lekker dat hij maar liefst 12 bolletjes naar binnen likte.

Gefeliciteerd met het behalen van dit IJsmannetjesrecord.

Op het Youtubekanaal van De IJsmannetjes staat een nieuwe video over de ambachtelijke ijsmaker die het ijs levert aan De IJsmannetjes: Antoon van de Zeuten Inval in Velden.

Onze ijsmaker wint prijs

Ons ijs wordt al jaren geleverd door onze lokale ijsmaker Den Zeuten Inval. De eigenaar, Antoon van Den Homberg, doet regelmatig mee aan ijsmaakwedstrijden. Zo ook aan de Gelato Festival Challenge tijdens de vakbeurs Bakkersvak in Gorinchem afgelopen week. Alleen de 27 beste ijsmakers van Nederland mochten hieraan meedoen. Hoewel Antoon helaas niet in de prijzen viel, was alleen al het meedoen een blijk van waardering voor zijn vakmanschap. De IJsmannetjes feliciteren Anton met zijn deelname.

 

Burendag Op de Heide Tegelen

Vandaag heeft 't Ièsmenke op de Burendag van de wijk Op de Heide in Tegelen gestaan. Een heel gezellig en divers feest, ook omdat het weer mooi was. En we kunnen de falafel van onze Marokaanse buren aanbevelen.

Op 7 juli hebben we bij het Blariacumcollege in Blerick een nieuw scheprecord gevestigd van 3800 bollen ijs in één opdracht.

Lees meer

Het is dit jaar een vreemde start van het ijsseizoen. Terecht zijn particulieren en bedrijven met belangrijkere zaken bezig dan het inhuren van een ijscoman.

Lees meer

Eigenlijk al buiten het seizoen kregen we nog de aanvraag om over een week op het personeelsfeest van Zorggroep Envida ijs te komen scheppen voor 1500 gasten. En omdat men dit binnen een periode van anderhalf uur wilde, moesten wij daarvoor 3 ijskarren  tegelijk inzetten om de schepcapaciteit te hebben.

Op lokatie (het MECC in Maastricht) bleken we in de feestzaal zelf te staan, waar het feest al in volle gang was. Het moet gezegd worden dat het een heel leuk feestje was met een heel goede band.

Een van onze klanten wilde één van haar klanten een origineel cadeau geven en bedacht toen dat een bezoek van een ijscoman wel iets leuks zou zijn. Zeker in de warme zomer. Op hun verzoek hebben we een tegoedbon gemaakt die zij aan hun klant konden geven.

Een heel eenvoudig idee, maar tegelijkertijd ook heel origineel. Op de tegoedbon is ook ruimte voor het logo van het bedrijf dat het cadeau geeft en het logo van het bedrijf dat de tegoedbon ontvangt.

De afgelopen week mochten De IJsmannetjes 3 dagen in het Experience Center van Océ op het evenement  #CanonCuttingEdge 2019 staan. Vele honderden buitenlandse klanten kwamen daar kijken naar de nieuwste innovaties van dit oer-Venlose bedrijf. En klanten moet je zo goed mogelijk ontvangen met veel gastvrijheid en veel belevenis. Wij zijn trots dat wij daar met onze ijscofiets en ons schepijs een bijdrage aan hebben mogen leveren.

Lees meer

De eerste opdracht van dit seizoen hadden we al op zondag 27 Januari. En wel bij het prestigieuze jaarlijkse Grand Gala van de Patrons Cuisiniers, waar de gezamenlijke topkoks van de sterrenrestaurants in Nederland een groot diner verzorgen.

De koks van sterrenrestaurant Valuas hebben een van onze authentieke ijskarren gehuurd ter opluistering van het gala. Bovenstaand zie je de ijskar zoals hij op het gala stond.

 

De zijkant en de voorkant waren speciaal voor de gelegenheid beplakt in wit met het logo van de Patrons Cuisiniers.

 

 

Afgelopen weekend hadden we ons drukste weekend met zakelijke evenementen tot nu toe.

Autohaus Boden

Op zaterdag stonden wij 's avonds op het 25-jarige jubilieumfeest van Autohaus Boden in Essen. Als we de Duitse toespraken goed begrepen hebben, is Boden een groot autobedrijf met maar liefst 17 vestigingen. Uitzonderlijk is dat de eigenaar het bedrijf pas is gestart op zijn 61e. In totaal hadden hier zo'n 250 medewerkers met hun partners een heel leuke feestavond. Het was voor ons wel een zware avond, want het feest duurde tot 2 uur 's nachts; pas na 4 uur waren we weer thuis en afgeladen.

Lees meer

Havep Workwear heeft deze zomer een heel leuke prijsvraagactie voor haar dealers. Onder de winnaars in Nederland en Belgie wordt wekelijks een bezoek van een stoere ijsquad verdeeld. En drie keer raden wie de ijsquad berijdt!

De IJsmannetjes bezoeken wekelijks de winnaars en delen daar overheerlijk schepijs uit, samen met de tijdelijke tattoo-stickers van Havep. En uiteraard is ons IJsmannetje gekleed in speciale werkkleding van Havep.

Havep positioneert zich in de markt als zijnde tegelijkertijd modieus en stoer. Een ijsquad past wel bij dat imago. Speciaal voor deze aktie hebben we de ijskar opnieuw beplakt met een ontwerp van Havep. De Marketing van Havep let daarbij op de details. Zo hebben ze ook onze ijssmaken hernoemd voor deze actie:

 

Een leuke blogpost over de aktie vind je ook op de site prettybusiness.nl maar ook op de social media paginas van verschillende Havep dealers, zoals hier b.v. die van Majestic:

Voor detacheerder maandag zijn HBO studenten een belangrijke doelgroep. Om naamsbekendheid te vergroten en een sympathieke indruk te maken, huurde Maandag in Breda een ijskar van De IJsmannetjes in. 

Voor deze opdracht maakten wij een tijdelijke beplakking van de ijskar met het logo van Maandag. De beplakking is geprint door een Océ Colorwave printer op Tyvek. Het voordeel hiervan is dat een watervaste en scheurvaste beplakking wordt gemaakt. Uitstekend geschikt voor een korte opdracht.

Op verzoek van een klant hebben we recentelijk verschillende smaken groentenijs laten maken. Onder andere tomaat, paprika en broccoli. Niet echt wat we zelf zouden bedenken, maar de klant wilde het graag. Natuurlijk hebben we zelf ook alle smaken getest. Tot onze verbazing was vooral het broccoli-ijs erg lekker. Met een heel erg fijn mondgevoel.

Het veranderen van het merk van 'T Ièsmenke in  De  IJsmannetjes is voltooid. Het laatst stapje was de vervanging van de auto beplakking. Het was ook wel tijd: de oude beplakking was niet gelamineerd en flink verschoten. Weer mooi werk van de R&R groep in Venlo.

Vandaag stonden De IJsmannetjes op een van de stops van Kom in de Kas 2018. Te weten Kwekerij de Roos in Lomm. Het was ideaal weer en zowel fietsers als automobilisten volgden in grote getalen de route langs 7 verschillende land- en tuinbouwbedrijven in Velden en Lomm. We hebben weer veel bezoekers blij kunnen maken met een heerlijk schepijsje.

Je kunt op de foto ook zien dat we voor het eerst onze nieuwe bedrijfscaps op hebben.

Beplakking ijskar

De afgelopen 2 maanden hebben we hard doorgewerkt aan de ijskarren: geverfd, gerepareerd, beplakt, gelijmd etc. De afgelopen week hebben we het grootste deel van de nieuwe beplakking bevestigd.

Lees meer

Speciaal voor zorginstellingen hebben De IJsmannetjes een ijskarservice ontwikkeld die het uitdelen van schepijs mogelijk maakt met maximale veiligheid.

Lees meer

Onderhoud aan ijscofiets

Onze ijskarren krijgen het in het seizoen vaak flink te verduren. Vooral de Fries en de Belg zijn al meer dan 50 jaar oud: zaak dus om ze na het seizoen eens goed te verzorgen zodat ze nog jaren mee kunnen.

Lees meer

 

Op 15 oktober 2019 organiseerde VVV-Venlo een Kids Clinic voor de kinderen van de sponsors. Een leuk festijn waar zo'n kleine 100 kinderen een middag allerlei voetbalspellen spelen met de spelers van het eerste van VVV.

VVV had de IJsmannetjes gevraagd of ze misschien met een ijskar ijsjes konden serveren voor na de spellen. In ruil voor een paar kaartjes. Uiteraard hebben we daar gehoor aan gegeven en hebben we weer een hele groep kinderen blij kunnen maken.

IVO oganiseert jaarlijks het IVO top-D toernooi, waarin de D-jeugd van alerlei bekende clubs 2 dagen tegen elkaar spelen. Dit jaar bijvoorbeeld VVV-Venlo, Ado, Sparta, Willem2, Borrussia Dortmund, Leicester City en nog veel meer. Vorig jaar hebben we er ook gestaan.  Het is een heel leuk toernooi waarbij je o.a. hele teams aan het einde van de dag langs ziet komen bij onze ijskar. Maar ook  een toernooi waarbij we altijd goed samenwerken met de organisatie.

Lees meer

Afgelopen maand zijn we met de familie een weekje naar Dubai geweest. Uiteraard hebben we daar ook uitgebreid gekeken naar het lokale ijswezen. Naast het feit dat ijs er erg duur was, was het meest speciale dat men er ijs had van kamelenmelk. Helaas hebben we het niet kunnen proeven.

Daarnaast kwamen we ook een paar echt Turkse  ijscomannen tegen die een hele show maken van het scheppen en uitreiken van een ijsje. Wel heel duur: 8 Euro voor 2 grote bollen.

De SIGEP is de grootste vakbeurs ter wereld op het gebied van ijs en ijsbereiding. Dit jaar werd hij van 18-22 januari gehouden in Rimini (Italië). De IJsmannetjes hadden al lang op hun bucketlist staan om er eens heen te gaan, en dit jaar kwam het er van. Rimini is meer dan 1200 kilometer. En omdat we met de Flixbus gingen, was het een reis van ongeveer 24 uur.

Lees meer

Recentelijk werden we benaderd vanuit Duitsland voor het maken van een video. We dachten eerst dat het weer reclame was. Maar na doorvragen bleek het een Duitse band te zijn ("Nerd") die voor de video van hun nieuwe single een ijscofiets zochten. De nieuwe single heet toepasselijk "Eiscreamlady".

Medio september zijn ze bij ons langs geweest om de video op te nemen. Dat was een leuk om eens mee te maken. Begin oktober lieten ze ons weten dat de video op Youtube staat. Hij is echt heel leuk geworden: volg deze link voor de video.

TV-zender L1 zocht een leuk Zomer-item en kwam daarbij uit bij De IJsmannetjes. Het resultaat is een heel leuk filmpje met De IJsmannetjes in hun bedrijfsruimte en bij een school in Roermond.

Om onze rebranding compleet te maken hebben we nieuwe bedrijfskleding laten maken. Fijne  polo's met voorop een bescheiden IJsmannetjes logo en achterop ons Ièsmenke. Hier getoond door 2 van onze IJsmannetjes.

Eine freundliche deutsche Dame hat unsere Firmebroschüre übersetzt ins Deutsch. Jetzt für unsere viele Deutsche Kunden. Sie finden die neue Broschüre hier.
Ook de modellen van Gucci genieten van het heerlijke schepijs van De IJsmannetjes.
Venloop 2018

Vandaag is voor De IJsmannetjes het ijsseizoen begonnen. Met onze Friese ijskar stonden wij bij het Kapelke van Genooi langs de route van de Venloop wandeltocht. Hoewel het niet warmer dan 13 graden werd, was het heel erg zonnig en er was weinig wind. Dat leidde er toe dat we vandaag toch goed verkocht hebben.

Een mooie start van ijsseizoen 2018. We hebben er zin in.

Onderhoud van onze ijskarren

Onze ijskarren hebben tijdens het seizoen flink te lijden. Ook blijkt dat de voorkanten flink beschadigd raken van het hekwerk op de aanhanger waarop wij ze transporteren.

De winter is dus het seizoen voor groot onderhoud en verbeteringen.

Lees meer

  • 1
  • 2