fbpx

Wie zijn wij

De IJsmannetjes is een bedrijf dat opgericht is door Rens van Dongen, een jonge ondernemer uit Velden. In mei 2013 is hij  begonnen als ijscoman. Sinds deze periode verkoopt hij ambachtelijk ijs in op basis van natuurlijke ingrediënten dat voor De IJsmannetjes wordt gemaakt door de plaatselijke ijssalon: De Zeuten Inval. Volgens kenners en liefhebbers: 'Het lekkerste ijs van de regio'.

Begonnen met 1 ijscofiets en venten op de bonnefooi, hebben we nu 4 ijscofietsen en een grote ijskar. Samen met zijn ijsmannetjes staat Rens op particuliere feesten met 30 gasten, maar ook op grote bedrijfsevenementen of bij openingen van winkels waar duizenden ijsjes moeten worden geserveerd.


Logo

Tot 2018 waren we bekend onder de lokale naam: 't Ièsmenke (Limburgs voor: het ijsmannetje). Toen ons regiogebied steeds breder werd en het aantal opdrachten fors toenam, bleek dat die naam voor veel mensen niet zo begrijpelijk was. We gingen toen op zoek naar leuke, laagdrempelige, herkenbare en pakkende naam in het meervoud. Als snel kwamen we uit bij: De IJsmannetjes.

Als voornaamste logo voor ons bedrijf gebruiken we de rode banner met de naam van ons bedrijf. Daarnaast hebben we een eigen IJsmannetjes-beeldmerk: een mannetje met een omgekeerd ijsje als haar en een hoorntje als hoed. Dit mannetje is ontworpen door een vriendin: Sandra van As.